Пеевски призова ИТН да върнат мандата веднага

Пеевски призова ИТН да върнат мандата веднага

Един от председателите на ДПС Делян Пеевски призовава ИТН да върнат мандата веднага. Това става ясно от негова позиция.

Позицията на Пеевски дойде след като днес президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“. Тошко Йорданов, който прие папката от президента, се ангажира, че процесът на разговори започва от утре, ще включва всички парламентарни групи и независими депутати и ще бъде „прозрачен и без възможност за тълкуване“.

Още: „Последният шанс за правителство“: ИТН взе папката с третия мандат

Пеевски обяви, че парламентарната група на ДПС няма да участва в преговори за съставяне на кабинет с третия мандат, не защото не вярват в необходимостта от това България да има стабилно и отговорно правителство, а напротив – защото не приемат с евтин популизъм и клишета да се губи ценно политическо време на страната.

ДПС са категорични, че не могат да работят с проруската партия “Възраждане” и това за тях е единствената, непристъпна червена линия. Според него заявките за опит за съставяне на правителство с третия мандат не са нищо друго освен протакане и реализиране на нерегламентирана предизборна кампания, от която излъгани и подведени ще бъдат българските граждани.

В позицията си Пеевски не пропуска да нападне ИТН и държавния глава Румен Радев. „Празното говорене на ИТН, което показва политическата им немощ и напъните на временния обитател на “Дондуков“ 2 са имитация на политика и отсъствие на отговорност пред хората“, посочва Пеевски.

Пеевски смята, че ИТН трябва да върнат веднага мандата, за да може президентът Радев, между два задгранични полета, да изпълни задълженията си по Конституция и да насрочи парламентарните избори.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *