Пеевски прикани Борисов да го извика за разговори за правителство

Пеевски прикани Борисов да го извика за разговори за правителство

Лидерът на ДПС Делян Пеевски призова с публикация във Facebook за започване на преговори за съставяне на правителство. В поста си Пеевски се обръща и лично към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Припомняме, че според резултатите на последните предсрочни избори партията на Борисов е получила подкрепата на 530 602 души (24.7% от гласовете). На второ място се нарежда ДПС с 366 562 гласа (17.07%). Трета е „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 307 848 гласа (14.33%).

„Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство. Призовавам лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-то Народно събрание“, пише Пеевски и допълва, че очаква покана от Борисов за започване на разговори.

„ДПС ще бъде фундамент“

Според Пеевски трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата. Той обещава в него ДПС да бъде „фундамента и гаранта за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път“.

В публикацията си Пеевски не пропуска и за пореден път да атакува президента Румен Радев. „Опитите от страна на анализатори, политолози, социолози чрез медиите да създадат условия за подмяна на вота на избирателите, с отварянето на портал за нов „месия“ в лицето на Радев са израз или на изключителна безотговорност или на тежки зависимости от този, който със своите служебни правителства, разграбили държавата, с „шарлатаните“, които вкара във властта, а после сам ги определи като такива, със своите касиери, копринки и ушевци иска да отклони България от евроатлантическия й път и да я предаде в ръцете на Путин“, пише още в позицията.

„Внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект, нов Спасител не са нищо друго, освен съучастие в опита за най-голямата подмяна от 1990-та година насам – подмяната на демокрацията и нейните принципи“, допълва Пеевски. Пеевски се заканва, че няма да позволи на Радев „да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект „Трети март“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *