Пеевски към Доган: Винаги съм бил до теб и това не се е променило

Пеевски към Доган: Винаги съм бил до теб и това не се е променило

Да съм ясен – противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има! Това се посочва в позиция на единия от председателите на ДПС Делян Пеевски, разпространена от партийния пресцентър.

Думите му идват на фона на напрежението в партията, което дойде при гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство. 15 депутати от движението гласуваха „против“ правителството на Росен Желязков, а 30 бяха „за“.

Оказа се, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поискал групата да не подкрепя кабинета, на което един от председателите на партията Делян Пеевски се опълчи.

Припомняме, че вчера Доган проведе среща в Росенец с 14-те депутати от ДПС, гласували „против“ кабинета „Желязков“. Там присъстваха и тримата депутати, изключени от групата на ДПС в 50-ото Народно събрание – Айсел Руфад и Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов.

Никой не може да го противопостави с Доган

„Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина – никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган“, подчертава Пеевски.

Пеевски посочва, че Доган е лидерът, до когото неизменно е бил в най-трудните моменти, независимо от всичко, предава Actualno.com.

„Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото – той винаги е бил до мен, дори когато е било много, много трудно. Винаги сме били заедно“, споделя Пеевски.

По думите му Доган много добре знае това. „И всеки от тези, които говорят днес, също знаят това. И няма да приема да си приписват ролята на говорители, медиатори или не знам какви си измислени фактори“, заявява Пеевски.

„А тъй като тези дни се нагледахме и наслушахме на интриги, внушения, подмяна и манипулации, ще се обърна с цялото си уважение към г-н Доган, за да кажа само едно “винаги съм бил до теб , винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило”.

По думите му Доган е основателят и почетен председател на Движението за права и свободи и това никой, нито за миг не е оспорил в партията и не би допуснал да бъде оспорено от никого.

„Това е смисълът на трите букви ДПС – да защитава, да променя живота на нашите хора, а сега задачата ни е и да изкупим грешки, които сме направили през годините. Никой не може да отрече направеното от мен за ДПС и нашите хора от една година, насам, след дългия застой. Ако някой го отрича – нека дойде да спорим. И ако моята вина е, че извадих ДПС от изолация и дадох надежда на нашите хора, тази вина съм готов да я нося. Ще бъде ли по-силно ДПС, ако Доган и Пеевски не са заедно!? Слава Богу този въпрос изобщо не е на дневен ред“, заявява председателят на ДПС.

Какъв е конфликтът тогава?

Според него трябва да са честни с хората и да признаят, че тема и конфликт има.

„И темата е Пеевски-дерибеите. Дерибеите, които забогатяха на гърба на Доган. Които тормозеха хората с “това за нагоре, това за мен, мене ме праща” и т.н. И хората ни и самите дерибеи много добре знаят за какво говоря! Дерибеите, които сега бъркат в душите на хората. И защо? От страх? От мерак? От алчност? Те нямат аргумент за нещо, сторено от мен, срещу ДПС и хората на ДПС. Но правя и ще направя всичко, за да приключа темата с тях и да престанат да тормозят нашите хора“, казва Пеевски.

Причината – Новото начало в ДПС

Според него истинската тема е Новото начало в ДПС.

„Това изплаши дерибеите. Това, което в момента те правят се случва с натиск, с мачкане на хора, което повече няма да бъде допускано. Аз няма да изоставя принципите на Новото начало! Ще дам шанс на младите хора и обновлението, защото ние доказахме, че можем да сме силни. Искам младите да виждат, че има смисъл да подкрепят ДПС. Защото хората видяха и повярваха какво можем. ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път! Трябва да бъдем обединени, да сме заедно!“, призовава още Пеевски.

Цялата позиция на Пеевски -може да прочетете ТУК.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *