"Пътят към върха": Люси Дяковска и Милица Гладнишка пеят „АББА Симфони“ на Бунарджика

"Пътят към върха": Люси Дяковска и Милица Гладнишка пеят „АББА Симфони“ на Бунарджика

Четвъртото издание на „Пътят към върха“ с повече от 50 артисти, които ще се разгърнат на общо на 6 сцени, ще превземе хълма Бунарджика в събота. Организаторите и този път са заложили в програмата разнообразни по жанр и стил концерти, подходящи за различните вкусове и предпочитания на публиката.

На 29 юни 2024г. с начало в 16.00 часа и край в 22.30 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на класическа, джаз и поп музика, ще има DJ и множество изненади, които включват участието на публиката на импровизираните сцени. Всички те ще водят публиката към сцената на Върха на хълм Бунарджика, където е големият концерт – ABBA SYMPHONIE с участието на Люси Дяковска, позната от немската поп банда No Angels и Милица Гладнишка, актрисата, която великолепно пее джаз,  заедно с Плевенската филхармония – един от първите оркестри в България, готови да разчупят музикалната си програма и репертоар и всичко това под диригентската палка на младия и талантлив Георги Милтиядов, който е автор на аранжиментите и пианист. Началото на върха е в 21.00 часа. „АББА Симфони“ включва песни на вечната и обичана в цял свят шведска четворка, в изцяло нов симфоничен аранжимент.

На 6-те сцени ще видим още Hot Club De Plovdiv, Оркестър за всички – Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ и ЦНСТ „Детска къща“, Деца срещат джаза – Music Space, Кейко Танака –флейта, Брас -квартет „Августа Траяна“, Мартин Денев DJ set и Галерия „Етерна“.

Организатор на „Пътят към върха 4“ е Община Пловдив, отдел „Култура, археология и културно наследство, със съдействието на район „Централен“. Куратор на програмата е фондация „Арт Кънекшън“, ръководено от джазмена Петър Салчев.  Входът за всички концерти е свободен!

Сцена 1– АКВЕДУКТ, между 17.30 – 20.00 часа

„Оркестър за всички“, Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ със занимателна музикознайница за малки и големи, концерт на детски камерни състави, Детски оркестър „Дивизи“ и Камерен оркестър със солисти Борис и Симеон Стойчеви – ученици в НУМТИ „Добрин Петков“, Пловдив. Диригент е Иван Русев – студент в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив. Идейната концепция е на доц. Диана Петкова.

Сцена 2– АЛЕЯТА ПРЕД  ЛЕТЕН ТЕАТЪР БУНАРДЖИКА, начало в 16.00 часа

Галерия „Етерна“ очаква малчуганите и техните родители на детска работилница „Нарисувай лятото с тебешир“, под вещото ръководство на педагози по изобразително изкуство.

Концерт „Децата срещат джаза“ – отворена сцена с образователна цел, без възрастови ограничения. Малки и големи ще могат да импровизират заедно с утвърдени джаз музиканти. В това необикновено пътешествие, участниците ще бъдат водени от Петър Койчев – китара, Живко Братанов – пиано, Преслав Пеев – саксофон, Христо Минчев – бас, Александър Каменов – барабани, Светлина Христова – водещ и вокал. В концерта ще участват деца и младежи, изпълнители от Музикален център Music Space.

Сцена 3 – ФИТНЕС ПЛОЩАДКАТА, между 17.30 – 20.00 часа

Концерт на Брас-квартет „Августа Траяна“ от Стара Загора. Уникалният тромбонов брас-квартет ще ни представи богат репертоар от различни епохи и жанрове, евъргрийни и съвременни джазови произведения. Съставът от виртуозните тромбонисти е сформиран по идея на Стилиян Митев, дългогодишен водач на тромбоновата група в оркестъра на Държавна опера – Стара Загора. Той събира талантите Димитър Тенев, Димитър Димитров и диаманта на групата Катрин Шул, които също са част от оркестъра на операта.

Сцена 4   – JAZZ , между 17.30 – 20.00 

Концерт на „Hot Club de Plovdiv“ – джаз квартет, ориентиран към корените на мануш джаза. Групата е в състав: Петър Койчев (китара), Любомир Толумбаджиев (цигулка), Момчил Ангелов (китара) и Христо Минчев (контрабас).  Четиримата музиканти следват автентичното за началото и средата на ХХ век, суинг звучене на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Едно пътешествие през времето и „златните години на европейския джаз“.

Сцена 5 –  ПОСЛЕДНИЯТ ЗАВОЙ ПО ПЪТЯ КЪМ ВЪРХА, между 17.30 – 20.00  часа

Концерт на флейтистката Кейко Танака. Тя е родена в Япония, а в момента е водач на флейтите в Държавна опера – Стара Загора

Сцена 6 –  НА ВЪРХА, начало – 19.30

Диджеят Мартин Денев представя новия си DJ set. Мартин е пианист, кийбордист, композитор и Диджей. Завършил е Музикално училище в Пловдив с пиано, след това Консерватория в Ротердам, Нидерландия, със специалност „Джаз“. Следва една година „Джаз пиано“ в Бъркли, Бостън, а след това „Латино пиано“ в Сантяго де Куба. Мартин е участвал на стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време. В „Пътят към върха“ Мартин Денев участва за пореден път, като и сега той е подготвил интересна програма.

От 21.00 часа – Концерт ABBA SYMPHONIE с участието на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония, диригент Георги Милтиядов

Времетраене на концерта – 1.30 мин.

Вход свободен!

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *