Пълен площад и много танци на „Танцовата фиеста“ в Асеновград (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пълен площад и много танци на „Танцовата фиеста“ в Асеновград (ВИДЕО и СНИМКИ)

Музика, шум, настроение, препълнен площад, млади хора, танци, движение, усмивки, приятелство, единност, талант! Така, съвсем накратко, може да бъде описан неделният ден в Асеновград.Пълен площад и много танци на „Танцовата фиеста“ в Асеновград (ВИДЕО и СНИМКИ)

„Танцовата фиеста“ покори всички жители и гости на града. Завладя и разигра сърцата на млади и възрастни. Стотици се включиха в шествието, което стартира от Военния клуб и с танцова стъпка премина през пешеходната зона в Асеновград, за да достигне до сцената на площада.Пълен площад и много танци на „Танцовата фиеста“ в Асеновград (ВИДЕО и СНИМКИ)

В продължение на час и половина, деца и младежи от клубове по танци от цялата община показаха своите умения и талант. Бяха представени хореографии в рок, поп, денс, фолклорни, латино ритми, че дори и спортна гимнастика и канго джъмпс. „Танцовата фиеста“ включваше близо 20 танца, представени от танцьори от всякакви възрасти.Пълен площад и много танци на „Танцовата фиеста“ в Асеновград (ВИДЕО и СНИМКИ)

Повод за провеждане на събитието е Международният ден на танца, който ежегодно се отбелязва на 29-ти април. Специален гост на събитието беше Живка Георгиева – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ в община Асеновград.Пълен площад и много танци на „Танцовата фиеста“ в Асеновград (ВИДЕО и СНИМКИ)

„Скъпи приятели, истинско щастие е за мен да присъствам днес тук, на този празник на младостта! Радвам се да видя толкова много млади хора от различни клубове, събрани на едно място, обединени от общата кауза – да мотивират своите съграждани да се движат и да танцуват. Това е доказателство, че всички вие сте приятели и партньори. Уверявам ви, че общината, в лицето на д-р Христо Грудев, като кмет, и на екипа му, ще продължи да подкрепя младежките инициативи, свързани с движението и здравословния начин на живот, както е било и досега“, каза пред присъстващите Живка Георгиева.Пълен площад и много танци на „Танцовата фиеста“ в Асеновград (ВИДЕО и СНИМКИ)

„Безспорно, танцът е прекрасен начин да изразим себе си, да създадем връзка с другите и да се радваме на живота. Не забравяйте, че община Асеновград винаги ще бъде ваш партньор и се надявам и занапред да имаме поводи за реализиране на съвместни проекти и инициативи, които да са в полза на жителите на града и населените места от региона! Благодаря на организаторите и на всички участници, че подариха на Асеновград тези незабравими и зареждащи с позитивизъм и енергия емоции! Няма съмнение, че такива празници, като Международният ден на танца, трябва да бъдат чествани. България и Асеновград имат нужда от това!“, каза още тя.

@obshtina_asenovgrad„Танцова фиеста“ в Асеновград.

♬ original sound – Община Асеновград

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *