Отличнички: Две момичета от Асеновград прочели по 271 книги за година (СНИМКИ)

Отличнички: Две момичета от Асеновград прочели по 271 книги за година (СНИМКИ)

Двама са победителите в своеобразното състезание „Читател на годината“, организирано за VIII-ма поредна година от Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Асеновград. Инициативата е стартирала през 2016 г. До момента не се е случвало двама потребители да заемат и прочетат един и същи брой книги. Голямата награда за победителите е ваучер “Рожден ден в библиотеката“. Празникът се организира от библиотечния екип и обичайно протича в забавление с игри, танци и арт работилници.Отличнички: Две момичета от Асеновград прочели по 271 книги за година (СНИМКИ)

Момичетата, които си заслужиха I-то място и бяха удостоени с приза „Читател на годината – 2023 г.“, са дългогодишни доброволци към библиотеката в Асеновград. И двете са прочели по 271 книги. Йорданка Михайлова и Жени Маркова са възпитаници на ОУ „Христо Ботев“ в града. Споделят, че обичат да четат разнообразни книги, защото това им носи емоции и ги пренася във вълшебни светове. На II място се нареди Елмира Кадир – също ученичка в ОУ „Христо Ботев“. Тя е прочела 78 книги през 2023 г. Пламена Запрянова пък зае III-тото място. Момичето е възпитаник на ОУ „Ангел Кънчев“. През изминалата година е прочела 72 книги.Отличнички: Две момичета от Асеновград прочели по 271 книги за година (СНИМКИ)

Интересна е и наградата на 3-годишната Ясмин Мехмед. Момиченцето получи грамота във възрастовата група до 6 г. за най-много заети от библиотеката книги – 300 на брой. Нейната майка сподели, че детето много обича да слуша приказки и двете заедно посещават „Детски отдел“, за да избират произведенията. Приз „Читател на годината“ бе връчен и в категорията за възрастни: I място – Мария Панайотова; II място – Марияна Парталова; III място – Серафим Луков.Отличнички: Две момичета от Асеновград прочели по 271 книги за година (СНИМКИ)

Грамотите и подаръците бяха поднесени от зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров и директорът на Градската библиотека Милена Марковска. На финала на официалната церемония бе изнесен библиотечен урок за Наклонената кула в Пиза, Италия. Гостите научиха интересни и малко познати факти за туристическата забележителност.

Още: Представиха Градска библиотека – Асеновград в Белгия

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *