Откриха реновирана зона в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Откриха реновирана зона в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов преряза символично лентата на официалната церемония по откриването на 6 реновирани улици в центъра. Те са реконструирани по проект „Обновяване на градската среда в Община Пловдив“, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“.

Това са ул. „Райно Попович“, ул. „Драгоя Божилов“, ул. „Страхил“, ул. „Ивац“, ул. „Неофит Бозвели“ /северно от ул. „Марагидик“/ и ул. „Александър Пушкин“ /от пл. „Александър Малинов“ до ул. „Куртово“ и от ул. „Драгоя Божилов“ до ул. „Неофит Бозвели“/. В микрорайона е извършена рехабилитация на пътните и тротоарни настилки, подменена е водопроводната мрежа и е монтирано енергоспестяващо осветление
„Това е трети, заключителен етап от проекта, който обнови изцяло зоната в центъра, заключена между булевардите „Княгиня Мария Луиза“, „Източен“ и бул. „Марица-юг“ и тя придоби нов, европейски облик“, посочи зам.-кметът инж. Тошо Пашов.Откриха реновирана зона в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Той подчерта, че най-съществен е ремонтът на ул. „Неофит Бозвели“, която е била със стара, калдъръмена настилка и без отводняване.
Инвестицията е малко над 10 милиона лева, като от тях европейското финансиране е 8 304 822 лева, съфинансирането от държавния бюджет е 1 465 555 лева, а приносът на Община Пловдив е 463 093 лева.

Целта на проекта е подобряване на жизнената среда и постигане на качествени условия за живот и отдих.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *