Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

Нов физкултурен салон в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Скутаре бе открит от кмета на Община Марица Димитър Иванов. Училището е създадено преди 140 години, а в момента в него се обучават повече от 120 деца.

Тържеството започна с химна на България в изпълнение на 10-годишната Ивайла Славчева и седмокласника Божидар Йосифов. След това отец Георги благослови новото съоръжение и пожела на присъстващите здраве и успехи във всички добри начинания.Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

„В годината, когато честваме 140-та годишнина от създаване на училището в Скутаре ние, следовниците на нашите прадеди, с гордост откриваме новия физкултурен салон. За девет месеца бе създадена спортната зала с подкрепата на кмета Димитър Иванов и на екипа на Община Марица. Приемете нашите благодарности от името на всички учители, деца и родители“, заяви учителят по физическо възпитание Александър Богданов.Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

„Днес е важен ден в историята на нашето училище. Този дългоочакван проект не само ще подобри материалната ни база, но и цялото ни образователно дело. Повече от 5 години се борим с държавните институции за създаване на спортното съоръжение, чието изграждане бе осъществено с личната подкрепа на Димитър Иванов и гласувано от общинския съвет, за което сме изключително благодарни“, подчерта директорът Петър Славков. Той допълни, че спортната зала ще насърчи физическото здраве, спортния дух и личностното изграждане на възпитаниците на училището.Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

„Сбъдна се една дългоочаквана наша надежда, за която мечтаех и аз от дете, защото съм възпитаник на училището. За мен е много емоционален момент, защото спортната зала е красива придобивка за селото. Харесва ми да се развиваме и да радваме жителите си. Огромни благодарности на всички, които са замесени в този проект и специално на г-н Иванов, който отдели средства от бюджета на общината в размер на близо 700 хил. лева и прие с душа и сърце каузата за изграждане на спортна зала за нашите деца“, посочи от своя страна кметът на Скутаре Катя Тодорова. Тя подчерта, че младите хора са приоритет и тяхното развитие както в науката, така и в спорта е важно за цялото общество.Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

Кметът на Община Марица Димитър Иванов приветства учениците, учителите и жителите на Скутаре с новия физкултурен салон. „Днес е прекрасен ден за Община Марица и празник за децата на Скутаре. Те са нашето бъдеще и заслужават да живеят по-достоен и добър живот. Реновирахме училището, но нямаше спортна зала за учениците. Няколко правителства отказваха финансиране и тогава ръководството на Община Марица взе решение за децата на Скутаре да има физкултурен салон и вече е факт“, каза в приветствието си кметът Димитър Иванов. Той пожела здраве, безгрижни игри и спортни постижения в новата зала на възпитаниците на ОУ „Св. Климент Охридски“ и преряза лентата на физкултурния салон. Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

Празникът продължи в новата спортна зала, където клубът по карате „Феникс“ направи демонстрация на бойни умения от най-малките възпитаниците на семпай Йордан Зикямов. Сред тях бяха и четвъртокласничките Габриела и Милена, които вече две години тренират, а от няколко месеца към клуба се присъединява и 5-годишната Анастасия. Тя с гордост се похвали, че може да прави шпагати и първи стъпки в техниките по карате.Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

Вокална група „Климентини“ с ръководител Мария Йорданова поздрави гостите, а 14-годишният Божидар Йосифов разчувства присъстващите с изпълнение на „Хубава си, моя горо“ по текст на Любен Каравелов и музика на композитора Георги Горанов. По-късно тържеството продължи с програма, в която децата от „Климентини“ и техният учител Лъчезар Йосифов изпълниха популярни хитове. Сградата на физкултурния салон е с размери 30 х 12 метра. Игрището е предвидено за гимнастика, мини футбол, волейболни и баскетболни състезания. Залата предоставя възможност за провеждане на културни програми и спортни събития.  Откриха нов физкултурен салон в училището в Скутаре (СНИМКИ)

На събитието присъстваха председателят на ОбС Виолета Христодулова, заместник-кметовете Анелия Симеонова и Николай Стаматов, както кметове на населени места, съветници и жители на общината.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *