Отиде си отец Боян Саръев

Отиде си отец Боян Саръев

Почина кърджалийският свещеник отец Боян Саръев, известен като Кръстителя на Родопите. Духовникът е издъхнал тази вечер в кърджалийската болница. По-рано бе съобщено, че отец Саръев се лекува в интензивното отделение на лечебното заведение.

Боян Саръев е роден на 5 май 1956 г. в село Жълти чал, в семейство на мюсюлмани, но приема християнството.

Завършва милиционерското училище в Стрелча, след което работи като сержант в Крумовград и София. През 1985 година завършва и школата на МВР в кв. „Симеоново“ в София. По-късно започва работа в завод „Електрон“. През май 1990 г. е ръкоположен за дякон, а по-късно и за свещеник в Пловдивската епархия. Служи в църквата „Свето Успение Богородично“ в град Кърджали. През 1990 г. Създава Движението за християнство и прогрес „Свети Йоан Предтеча“, което си поставя за основна цел да върне в християнската вяра потомците на ислямизираните българи.

Отец Боян Саръев си отива от този свят на същата дата, на която преди 20 години загина племенникът му Николай Саръев. БЛИЦ припомня, че младият лейтенант бе една от жертвите, които България даде в атентата срещу база „Индия“ в Кербала.

Поклон пред паметта му!

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *