Отиде си Франц Бекенбауер (ВИДЕО)

Отиде си Франц Бекенбауер (ВИДЕО)

Великият Франц Бекенбауер е починал на днешния 8 януари, съобщиха редица източници от Германия.

Той си отиде от този свят на 78-годишна възраст, след като в последните години имаше множество проблеми със сърцето, на което има поставен байпас в клиника в Австрия, където легендата на футбола живееше в последните години. Новината за влошеното му състояние оповести брат му.

Бекенбауер бе един от едва тримата в историята, които са печелили световната титла и като футболист, и като селекционер. Другите двама са Марио Загало и Дидие Дешан. Припомняме, че Загало почина преди два дни на 92-годишна възраст.

Сред успехите му като футболист са: 2 пъти носител на „Златната топка“, 4 пъти „Футболист на годината“ в Германия, печелил е: Световното първенство (1974), Европейското първенство (1972), Шампионска лига (3 пъти), германския шампионат (5 пъти), Купата на Германия (4 пъти) и още.

Като треньор е печелил Шампионска лига с Байерн Мюнхен и Световното първенство с Германия, като освен това е ставал 9 пъти шампион на Германия и е 6-кратен носител на Купата. Бил е шампион и във Франция с Олимпик Марсилия.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *