Още много дни с дъжд: Какво ще е времето до края на май?

Още много дни с дъжд: Какво ще е времето до края на май?

Ще има още много дни с дъжд и гръмотевици до края на месец май. Това показва 15-дневната прогноза за времето на НИМХИ. В сряда жълт код за значителни валежи важи в много области на Западна и Централна България.

Небето често ще бъде покрито с облаци. Ще има и валежи от дъжд, на повече места ще вали в Западна и Централна България. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа слаб, в Източна България до умерен, вятър от изток-югоизток. Днес ще бъде по-хладно от вчера – максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

През следващите дни температурите плавно ще тръгнат нагоре. Няма да липсват слънчеви часове, но все още ще има и места с валежи. През почивните дни и в началото на новата седмица ще има условия за гръмотевични бури.

От вторник температурите отново ще тръгнат надолу и до края на месеца ще бъдат по-ниски или близки до обичайните за тази част от годината. Ще остане с чести краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В самия край на месец май очакванията са за повишение на температурите и за много часове със слънце.

Още в понеделник от НИМХ предупредиха, че седмицата започва със значителна облачност над страната с краткотрайни валежи.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *