Още концерти ще зарадват пловдивчани в празничните дни

Още концерти ще зарадват пловдивчани в празничните дни

Великденската програма на община Пловдив продължава и днес, навръх празника Възкресение Христово, когато от 11:00ч. на площад „Стефан Стамболов“ започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“. След  него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС „Немезида“ Пловдив с ръководител и хореограф Мариана Данева. На същата сцена в 17:00 ч. пловдивчани и гости на града могат да чуят изпълненията на пловдивската емблема Биг Бенд Пловдив и солисти, с диригент Николай Гешев.

На 6 май 2024 г., понеделник, когато честваме още един голям празник – Гергьовден, в 12:00ч. отново на площад „Стефан Стамболов“, концерт ще изнесе представителният ансамбъл „Марица” към СУ “Св. св. Кирил и Методий” с художествен ръководител Боян Алексиев.

Кулминацията в празничната програма е на 6 май, когато на пл. „Стефан Стамболов“ от 17.00 часа започва концертът „Той, Тя и Акордеонът“ с участието на двама изумителни акордеонисти Вероника Тодорова и Калоян Куманов. Заедно с тях на сцената ще се качат легендарните музиканти Светлин Стайков – китара, Александър Леков – бас китара, Мирослав Турийски – пиано, Начо Господинов – барабани и струнен квартет в състав: Стилиян Дерменджиев, Теодор Добрев, Петя Кавалова, Анет Артинян. Датата съвсем не е избрана случайно, защото тогава се чества и Световния ден на акордеона – 6 май. Концертната програма е премиера за България, събитието е подготвено специално за празничния ден в Пловдив.

Входът е свободен!

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *