Опит за покушение срещу Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Опит за покушение срещу Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Опит за атентат срещу Доналд Тръмп в САЩ. Билшият американски президент и кандидат на републиканците на вота през ноември стана обект на стрелба от въоръжен мъж по време на предизборно събитие в Пенсилвания.

Видеозапис показва как кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп е ескортиран към кола от агенти на Сикрет сървис и полицаи. Вижда се как той размахва юмрук във въздуха, докато влиза в автомобила. Ухото му е в кръв, а преди това се чуват няколко изстрела.

След стрелбата Тръмп е отведен бързо от сцената на митинга в Бътлър, Пенсилвания. Той е в добро състояние. Тръмп показваше таблица с броя на преминаващите границата, когато в тълпата започнаха да се чуват трясъци. Видя се как той протяга дясната си ръка към врата си. По лицето му изглеждаше, че има кръв, съобщава АП. Той бързо се скри, докато агенти от охраната му нахлуха на сцената, а от тълпата се разнесоха писъци. Силните трясъци продължиха, докато агентите се грижеха за него на сцената.

По-късно стана ясно, че стрелецът е 20-годишният Томас Матю Крукс. Той е стрелял от сграда извън периметъра на събитието, като се е намирал на около 100 метра от Тръмп. Нападателят уби един от присъстващите на митинга и рани други двама критично, преди да бъде прострелян и убит в ужасяващия инцидент, който предизвика въпроси как органите на реда са му позволили да открие огън срещу бивш президент.

В социалните мрежи Томас Матю Крукс е публикувал видео, в което открито казва: „Мразя Тръмп и републиканците и познайте – забъркахте се с неподходящия човек“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *