Окончателно: Парламентът прие промените в Конституцията

Окончателно: Парламентът прие промените в Конституцията

Окончателно и на трето четене парламентът прие промените в Конституцията.

Гласуваха общо 237 народни представители. „За“ бяха 165 от ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и ДПС. „Против“ бяха 71 от „БСП за България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Депутатът Бойко Рашков от ПП-ДБ гласува с „въздържал се“.

В пленарната зала е министърът на правосъдието Атанас Славов. След обявяването на резултатите последваха аплодисменти и ставане на крака в пленарната зала.

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов поиска прегласуване на текстовете. Йордан Цонев от ДПС му обясни, че няма как да има прегласуване, когато вотът е поименен и със ставане на крака. Председателят на Народното събрание даде почивка, след което заседанието ще бъде подновено.

Промените на трето четене бяха приети с поименно гласуване със ставане на крака от място и заявяване на „за“, „против“ или „въздържал се“. Депутатите бяха извиквани от председателя на парламента Росен Желязков.

Вчера измененията и допълненията в Конституцията бяха гласувани на второ четене от пленарната зала, а днес проектът за трето четене беше изчетен от зам.-председателя на Народното събрание Никола Минчев и депутат от ПП-ДБ.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *