Очаквано: БФС не уважи искането на Ботев за чужди съдии срещу ЦСКА за купата

Очаквано: БФС не уважи искането на Ботев за чужди съдии срещу ЦСКА за купата

Съдийската комисия към Българския футболен съюз излезе с официално становище, в което уведоми, че искането на Ботев Пловдив за назначаване на чужди рефери за двете полуфинални срещи от турнира за Купата на България между „канарчетата“ и ЦСКА няма как да бъде удовлетворено.

„Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено“, заявиха от родната централа.

„Българският футболен съюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави. Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България“, обясни Съдийската комисия към БФС.

Припомняме, че Ботев Пловдив поиска подобно действие , тъй като „канарчетата“ са много разочаровани от съдийството на Ивайло Стоянов по време на двубоя между двата тима в Първа лига преди дни. От клуба даже разпространиха видео с грешките на рефера.

Още: От Ботев Пловдив публикуваха ВИДЕО със съдийските грешки в мача срещу ЦСКА

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *