Община Асеновград: Кръводаряването спасява животи

Община Асеновград: Кръводаряването спасява животи

Доброволното кръводаряване спасява човешки живот! Община Асеновград подкрепя инициативите на Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ) – Пловдив и призовава жителите, които имат възможност, желание и са в добро здраве, да станат безвъзмездни кръводарители, в помощ на нуждаещи се от кръвопреливане лица. Кръвният център е с повече от 70-годишна история и функционира ежедневно.

Да дариш кръв безвъзмездно е проява на отговорност, благотворителност, милосърдие, добротворство, принадлежност, съпричастност и човечност към останалите – все ценности на гражданското общество. Доброволното кръводаряване спасява човешки живот. А в световен мащаб тази дейност е все по-препоръчителна, като метод за регенериране на клетките в организма на човек. Безвъзмездното кръводаряване е благородна кауза, която може да подари шанс за живот  на някого!

РТЦХ – Пловдив осигурява с качествена и безопасна кръв и кръвни биопродукти всички лечебни заведения в региона. Здравното заведение обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян, като осигурява качествена и безопасна кръв и кръвни биопродукти за нуждаещите се от такива. Кръводаряването се осъществява не само в РЦТХ. Провеждат се и ежегодни акции с мобилен кабинет в държавни, общински и частни предприятия, учреждения и структури на територията на Пловдив и областта.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *