Нова касапница след руски удар с балистични ракети в Украйна (ВИДЕО)

Нова касапница след руски удар с балистични ракети в Украйна (ВИДЕО)

Две руски балистични ракети поразиха централния украински град Полтава. До момента е известно за 41 загинали и за повече от 180 ранени. За това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видео обръщение, цитирано от Би Би Си. Според него ракетите са ударили територията на учебно заведение и близката болница.

„Руската измет със сигурност ще плати за това. Продължаваме да призоваваме всички по света, които имат силата да спрат този терор: Украйна се нуждае от системи и ракети за ПВО сега. Нуждае се сега от разрешение за далекообхватни удари, които могат да ни предпазят от руския терор. Всеки ден на закъснение, за съжаление, означава повече изгубени животи“, добави Зеленски.

Една от сградите на Института по комуникации е частично разрушена. В изявление на украинското министерство на отбраната се казва, че времето между алармата за въздушно нападение и удара е било „толкова кратко, че е застигнало хората, докато са се опитвали да влязат в бомбоубежището“.

Руската версия за удара, която върви по по-известните им руски канали в Телеграм, е за попадения по украински военно-учебен център. Официална Москва все още не е коментирала нападението.

Полтава е град в централната част на Източна Украйна, който не е точно на фронтовата линия. Досега той не е бил засегнат от руските атаки по същия начин, както Днепър, Запорожие или Суми.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *