Николай Денков: ГЕРБ е под силното влияние на Пеевски

Николай Денков: ГЕРБ е под силното влияние на Пеевски

ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ под силното влияние на господин Пеевски се отдръпна от посоката на сформиране на правителството. Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков пред БНТ.

По думите му трябва да има честни предсрочни парламентарни избори, както и хората да излязат да гласуват. Денков няма амбицията да кандидатства за евродепутат.

Той добави, че ДПС трябва да си даде сметка, че докато има такъв съпредседател като Делян Пеевски хвърля сянка върху тях. ГЕРБ трябва да си дадат сметка, че Пеевски хвърля сянка и върху тях, изтъкна премиерът в оставка. Денков смята, че всеки ден е било трудно да се работи с ГЕРБ по време на живота на ротацията.

Денков обясни, че е било право лично на земеделския министър Кирил Вътев и на образователния министър проф. Галин Цоков да решат да са част от служебния кабинет на Димитър Главчев или не. Различна ситуацията била с транспортния министър Георги Гвоздейков, който решил, че иска да си довърши работата за медицинските хеликоптери и в служебното правителство.

Денков е бил оптимист, че ще се осъществи ротацията в правителството така, както е планирала. Това, което станало ясно е, че преговорният екип на ГЕРБ-СДС не помагал за осъществяването на самата ротация. „Изборът пред Бойко Борисов е много прост – или избира европейският път на развитие с Мария Габриел, или избира връщането към мутренските времена с Делян Пеевски. Това, което избра г-н Борисов, е г-н Пеевски, ако е имал избор изобщо“, коментира още в предаването „Неделя 150“ премиерът в оставка Николай Денков.

„Не е опит за пришиване на Пеевски към Борисов. Господин Борисов така да се каже играеше втора роля в дискусиите за ротацията“, изтъкна Денков. Той добави, че ще се върне в парламента, след като бъде гласувано служебното правителство на Димитър Главчев.

Николай Денков увери още, че финансовата система на държавата е стабилна, а президентът Румен Радев и кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев нямало основание да искат да се прави ревизия на финансовата политика на Асен Василев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *