"Нека превърнем живота им в кошмар": Медведев с призив към руснаците

"Нека превърнем живота им в кошмар": Медведев с призив към руснаците

Руският народ трябва да се мобилизират, за да нанесат „максимална вреда“ на западните общества и инфраструктурата в отговор на все по-тежките санкции, налагани срещу Москва. За това призова зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш руски президент Дмитрий Медведев.

„Трябва да отговорим. Не само властите, не само държавата, но и народът като цяло. Все пак те – САЩ и техните съюзници, ни обявиха война без правила“, написа Медведев в официалния си канал в социалната мрежа Телеграм и цитиран от агенция Ройтерс.

„Всеки ден трябва да се опитваме да нанесем максимална вреда на тези страни, които ни наложиха тези ограничения. Да навредим на икономиките им, на техните институции и на техните владетели. Да навредим на добруването на техните граждани, на увереността им в бъдещето“, допълни Медведев, цитиран от bTV.

Киев и критиците на Кремъл омаловажават влиянието на Медведев, представяйки го като своеобразно „плашило“, чиято задача е да възпира действията на Запада в контекста на войната в Украйна, отбелязва още агенция Ройтерс.  В последния си коментар Медведев говори за нуждата да се откриват слабите места на енергийния сектор, на индустрията, на транспорта, на  банкирането и дори на социалния сектор в западните общества с цел засилване на общественото напрежение в тях.

Междувременно Кремъл обяви, че вече обмисля ответни действия срещу САЩ, които биха отговаряли най-добре на руските интереси. А от руското външно министерство отхвърлиха твърденията за саботаж като неверни, припомня БТА.

Медведев обаче заяви, че трябва да се засили информационната война срещу Запада. „Пищят ли за това, че използваме фалшиви новини? Нека превърнем живота им в пълен и безумен кошмар, в който да не могат да различат дивата измислица от реалностите на деня, адското зло от ежедневната рутина“, написа още той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *