"Не ги съветвам да го направят": Бойко Борисов с предупреждение към останалите партии (ВИДЕО)

"Не ги съветвам да го направят": Бойко Борисов с предупреждение към останалите партии (ВИДЕО)

„Дори не ми минава през акъла, че може да направят подобно нещо. Това би значело ново мнозинство, един много разсърден ГЕРБ и просто не ги съветвам да го направят. Ако го направят, ние нямаме никакъв проблем с това. Веднъж преглътнахме нашите арести, веднъж преглътнахме Росен Желязков, но специално за Рая – мисля, че партията няма да го преглътне и ще ликвидират всякакви възможности за разговори в бъдеще“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента.

Думите му бяха във връзка с твърденията на Делян Пеевски, че президентът Румен Радев готви преврат срещу председателя на парламента Рая Назарян. „ГЕРБ няма нужда от защита от никого. Ние не сме партия, която на всяко изказване или на всяко писание в медии, тича, за да обяснява, каквоато и да било. Мисля, че поне този принцип, че първата политическа сила трябва да има председател на Народното събрание, трябва да се спазва“, добави още Борисов.

ГЕРБ ще участва в разговорите с ИТН

Борисов обяви, че ГЕРБ ще се срещне с ИТН, които провеждат разговори с политическата партии в парламента за третия мандат. „Ние имаме програма, която ще сложми на масата. Имаме и вече проведени разговори с тях в първия мандат, така че ще бъде припомнен и той. Съгласен съм с колегата Балабанов, че е време за държавници, но то беше време и преди две седмици. Тези преговори са полезни, защото биха ни научили за повече мъдрост“, каза Борисов.

Решението на Конституционния съд за съдебната реформа

Лидерът на ГЕРБ бе попитан за решението на Конституционния съд за конституционните промени, като отчете, че решение на съд не се коментира. Борисов обаче напомни, че миналата година е имало всеобщо празнуване на рождения ден на Пеевски.

„То беше в моя кабинет. Аз бях за кратко и отидох да играя футбол, но след това Христо, Атанас, Киро, Асен до късно са останали да се почерпят за здраве. След това, когато имаше две решения на съд, които и двете бяха срещу ГЕРБ – едното, че падна съдебната реформа на ГЕРБ срещу конституционния съд и втория за кмета Терзиев. Ние не ги коментираме.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *