Назарян разреши снемане на имунитета на Ибрямов, от НС не скриха добре името на далия подкуп

Назарян разреши снемане на имунитета на Ибрямов, от НС не скриха добре името на далия подкуп

В 17:53 часа в деловодството на Народното събрание е получено искане от и. ф. главен прокурор на основание чл. 70 от Конституцията на Република България до председателя на парламента Рая Назарян относно разрешение за привличане като обвиняем и задържане на народния представител Джейхан Ибрямов, съобщиха от НС.

Въз основа на задълженията си по Конституцията на Република България и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, председателят на Народното събрание разрешава свалянето на имунитета на Джейхан Ибрямов. Това става ясно от пресцентъра на парламента. Искането от главния прокурор е заведено в деловодството на Народното събрание и всички народни представители могат да се запознаят с него.

В прессъобщението на Народното събрание се описва и самото престъпление, което Ибрямов е извършил според прокуратурата. „В периода от 25 септември до 2 октомври в София поискал и приел дар, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната, във връзка със службата им“, се казва в искането на Софийската градска прокуратура.

В документа, разпространен до медиите от пресцентъра на парламента, имената на мъжа, от който Ибрямов е поискал подкуп, са заличени. Тъй като обаче, документът е текстови, а не под формата на снимка, при копиране имената се виждат.

Назарян разреши снемане на имунитета на Ибрямов, от НС не скриха добре името на далия подкуп

Тъй като това е информация, защитена по Закона за защита на личните данни, NewsLife.bg няма да публикува името на мъжа. Според съобщението, причината за искания подкуп е за оказване на влияние върху длъжностни лица от Министерството на отбраната за вземане на решение, свързано със службата им. Половината от парите Ибрямов получил седмица по-късно – на бул. Ген. Тотлебен на паркинга на голяма търговска верига, разкрива прессъобщението.

В искането на прокуратурата се твърди, че престъплението е от общ характер, но с висока степен на обществена опасност, както и че има опасност Ибрямов да извърши престъпление и да повлияе на свидетели по делото.

По-рано днес ЦИК също реши да снеме имунитета, който Ибрямов има като кандидат-депутат. Така политикът, близък до Ахмед Доган, вече не се ползва със защита от съдебно преследване.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *