Навръх Трифон Зарезан: Вино потече от чешма в Асеновград (СНИМКИ)

Навръх Трифон Зарезан: Вино потече от чешма в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновград и населените места в общината отбелязаха тържествено Трифон Зарезан. Зам.-кметът инж. Петър Петров заряза лозата в с. Златовръх. От името на кмета на общината д-р Христо Грудев и от свое име, той пожела на всички винари и жители на населеното място да бъдат здрави.Навръх Трифон Зарезан: Вино потече от чешма в Асеновград (СНИМКИ)

Да е добро времето, да са плодородни земите им, да са пълни гроздовете, да е сладък плодът и да е пивко виното. Празникът в Златовръх продължи с конкурс за „Най-добро домашно вино“ от реколта 2023 г.Навръх Трифон Зарезан: Вино потече от чешма в Асеновград (СНИМКИ)

В Етнографската къща на Асеновград пък се случи вълшебството на днешния ден – потече вино от чешма. Директорът на Историческия музей в града Иван Дуков заряза ритуално лозата в двора.Навръх Трифон Зарезан: Вино потече от чешма в Асеновград (СНИМКИ)

Официален гост на събитието бе директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ към община Асеновград Живка Георгиева. Тя пожела на музейните служители здраве, дълголетие и благодатна година. Да бъдат винаги всеотдайни към работата и с иновативните си идеи да привличат все повече посетители.Навръх Трифон Зарезан: Вино потече от чешма в Асеновград (СНИМКИ)

Празникът започна със света литургия, отслужена от асеновградски свещеници. Раздаден бе и курбан за здраве и благоденствие на Асеновград.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *