Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

Отделението по диализно лечение към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив отпразнува с голямо тържество 50-годишния си юбилей. На официалната церемония на бул. Васил Априлов 15А присъстваха изпълнителният директор на университетската болница проф. д-р Карен Джамбазов, началникът на клиниката д-р Георги Цочев, областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев, представители на Пловдивската Митрополия, както и настоящи и бивши медицински специалисти на отделението.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

“Изказваме благодарност към всички служители за тяхната постоянна отдаденост и висок професионализъм. През годините научихме, че всеки пациент е уникален и заслужава индивидуално внимание. Следователно, се грижим за тях като за семейство, споделяйки техните радости и болки”, сподели д-р Цочев.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

Той подчерта, че както настоящите, така и бившите служители имат голяма заслуга за превръщането се отделението във водещ център в Южна България за лечение на пациенти с бъбречни заболявания. Тук се прилагат всички съвременни методи на бъбречно-заместителна терапия и се осъществява диспансерно наблюдение.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

“Точно на днешния ден преди 50 години е проведена първата хемодиализа от един човек, който е бил откровен новатор, защото се е върнал от обучение от Русия и е успял да въведе нова методика. Методиката на хемодиализа с апарат, конструиран тук, при нас. Знаете колко е трудно да промениш мисленето на хората да свикнат с нещо ново и то да стане рутина, която днес, 50 години по-късно, спасява човешки животи. 50-годишнината е време за равносметка и отварянето на врата към бъдещето. Аз се надявам искрено, че само след една година ще бъдете в нова обстановка с по-добри условия за вас и вашите пациенти. Пожелавам ви го от все сърце!”, каза проф. Джамбазов.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

“Искам да припомня две неща. Първото е свързано с Библията, която казва, че “по плодовете им ще ги познаете”, а една стара арабска поговорка казва “не ви съдят по корените, а съдят по плодовете ви”. Ето защо, богатата история е страхотно нещо, на което да се основеш. Хемодиализата доказа, че е устойчива на бурите, на трудните условия и най-вероятно след още 50 години пак ще се празнува по този прекрасен начин“, каза проф. Джамбазов. Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

„Пожелавам ви много успех, да сте здрави и с нови сили да продължавате да давате добротата, която имате в себе си на вашите пациенти, за да могат те да се чувстват добре. Благодаря ви за всичко!”, добави още изпълнителният директор.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

“Трябва да изкажем благодарност на д-р Варткес Озанян за неговия принос като основоположник на диализната програма в страната. Той е внедрил новаторска методика, която днес спасява много човешки животи”, каза проф. Джамбазов.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

“С 50-годишния си юбилей отделението отваря нови перспективи за бъдещето. Скоро се надяваме да се преместим в нова сграда, осигурявайки по-добри условия както за служителите, така и за пациентите. Пожелавам ви успех и продължавайте да раздавате доброта и грижа на вашите пациенти”, заключи изпълнителният директор.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

От името на ректора на Медицинския университет Пловдив проф. д-р Ангел Учиков, поздравителен адрес поднесе заместник-ректорът по проектната дейност и началник на Отделението по образна диагностика при УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив проф. д-р Николета Трайкова. На събитието присъстваха и емблематични началници на отделението през годините проф. д-р Димитър Димитраков и д-р Панчо Ставрев. Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев подари икона на Света Богородица като знак на благодарност към медицинския екип и пожела здраве и успехи.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

Във финала на церемонията д-р Цочев поднесе статуетки като символ на признание за отдадената работа през годините на д-р Етел Капон и д-р Панчо Ставрев.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

Церемонията приключи с водосвет от Свещеноиконом Виктор Христев от Митрополитския храм “Света Марина”, който изпя молитва за здраве и благополучие.Наградиха заслужили лекари на юбилея на Отделението по диализа към УМБАЛ “Свети Георги” (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *