Наградиха победителите в конкурса "Най-вкусни станимашки сармички" (СНИМКИ)

Наградиха победителите в конкурса "Най-вкусни станимашки сармички" (СНИМКИ)

Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в най-апетитния конкурс, обявен от община Асеновград – „Най-вкусните станимашки сармички“. Дамата печели шампионското място за втора поредна година.Наградиха победителите в конкурса "Най-вкусни станимашки сармички" (СНИМКИ)

Общо 7 ентусиасти се престрашиха да покажат пред широката публика своите кулинарни умения. Всички аранжировки бяха интересни и добре оформени, красиво подредени и декорирани по нестандартен начин. Инициативата вече е традиция за Асеновград и всяка година участват и жени, и мъже.Наградиха победителите в конкурса "Най-вкусни станимашки сармички" (СНИМКИ)

Втората награда в конкурса си заслужи Анка Арабаджиева, а трета се нареди Мария Гюрева. Безапелационен победител в допълнителната категория – на лозовите сарми – стана Кристина Чолакова.Наградиха победителите в конкурса "Най-вкусни станимашки сармички" (СНИМКИ)

Класираните на призовите места получиха специални награди от община Асеновград – торта, бутилка станимашко вино и специално подготвена поименна грамота, доказваща майсторлъка и кулинарните им умения. Журито, което беше изкушено от визията и вкуса на типичното само за асеновградския регион ястие, се състоеше от технолога Розалин Кръстев и главния готвач Минка Лангерова. Наградите и грамотите бяха връчени на победителите от зам.-кметът по хуманитарните дейности в общината инж. Петър Петров. Той поздрави класиралите се на призовите места и благодари на всички участници за старанието, което са вложили, за да изпипат всеки детайл от своите кулинарни презентации.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *