Масова стрелба в концертна зала край Москва, има много загинали и ранени (ВИДЕО)

Масова стрелба в концертна зала край Москва, има много загинали и ранени (ВИДЕО)

Маскирани са открили стрелба в концертната зала „Крокус сити хол“ в Красногорск, Московска област, съобщиха руските медии. Най-малко 50 души са убити и над 100 са ранени, сочат първоначалните данни.

Избухнал е и пожар, има и две експлозии. Нападателите са стреляли с картечници по посетителите. До момента има различни данни за това какъв е броят им – според едни са били трима, според други – четирима. В социалните мрежи се появиха ужасяващи кадри на разстрели на невъоръжени беззащитни хора.

„Крокус сити хол” е голяма концертна зала в западните покрайнини на руската столица, която се намира в голям мол. В момента на атаката е имало концерт на група „Пикник”. Музикантите не са пострадали. Към мястото са насочени специализираните служби, много полицаи, пожарни коли и линейки. Тече евакуация на останалите хора, изпратени са и хеликоптери да гасят пожара.

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова нарече атаката „кървав терористичен акт” и призова цялата световна общност да го осъди. Кметът на Москва Сергей Собянин отмени всички културни и спортни събития в руската столица през уикенда, предаде ТАСС.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *