Мария Лалева гостува в Асеновград с най-новия си роман „Пътища от огън“

Мария Лалева гостува в Асеновград с най-новия си роман „Пътища от огън“

Представяне на новата книга от Мария Лалева „Пътища от огън“ в Асеновград. Начален час 18:00 ч., място – Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Входът е свободен. Всеки посетител ще може да получите личен автограф от автора.

„Пътища от огън“ е книга за войната, любовта и учителите. Войната вътре в човека и извън него. Войната, като клада и въпрос, като изпитание и съдба, като последен шанс да поемем по пътя към доброто и Бога. Любовта във всичките ѝ човешки проявления – семейна, приятелска и романтична. Любов към родната земя и своите. Любовта, като път за израстване. Учител – във всеки аспект и проявление на тази дума.

Главният герой бяга от войната в търсене на дом и мир. По пътищата му на изгнаник го очакват драматични обрати и срещи със странни противоречиви хора, които преобръщат съдбата му. Предизвикват го да преосмисли себе си и собствените си представи за свои и чужди, за добро и зло, за вяра и религия, за Бога и дявола у човека, за саможертва и мисия, за любов и раздяла. Пред очите му се разкрива непознат свят, а неочакваната му среща с любовта го провокира да надскочи предразсъдъците си, границите на кръвта, догмите и вярванията си. Младият мъж осъзнава, че войната винаги задава големи въпроси и те не могат да имат малки отговори. Това е книга за огъня, който човекът пали сам, за да изгори вчерашното си Аз – огън, пречистващ и нужен за израстването на душата. Книга за огнените човешки пътища, по които съдбата ни води, за да спаси красивото, извечното, сияйното у човешкото същество.

Мария Лалева е родена на 17.07.1969 г. в Благоевград. Завършва езикова гимназия с френски език. Има висше икономическо образование. Досега е публикувала 3 стихосбирки – „Личен архив“ (2013 г.), „Не съм ви ближна“ (2016 г.) и „Благословете Юда“ (2019 г.). През 2018 г. излиза първият ѝ роман „Живот в скалите“, който 6 години е в класациите за най-продавана книга. През 2021 г. публикува втория си роман „Пасиансът на архангелите“, който също е начело на класациите за най-продавана книга. Мария Лалева е отличена и с престижната награда „Жена на годината“ в категория „Култура“ за 2019 г.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *