Куклен търси най-добрия майстор на вино (СНИМКИ)

Куклен търси най-добрия майстор на вино (СНИМКИ)

Винопроизводители от цялата община и тази година ще се включат в ежегодния конкурс за „Най-добро домашно вино” на община Куклен. Всяка година интересът за празничната надпревара нараства. Местните винопроизводители влагат все повече старания и любов, за да бъде тяхното вино най-доброто.Куклен търси най-добрия майстор на вино (СНИМКИ)

Претендентите за титлата „майстор на виното” ще се съревновават в три категории – червено вино, бяло и розе. Всички желаещи да се включат в традиционно оспорваната надпревара трябва да предоставят проби от виното си от 8:00до 17:00 часа на 26.01.2024 г./петък/ в сградата на общинската администрация – Куклен, която се намираща на улица „Александър Стамболийски” №43, етаж 2, стая 205.Куклен търси най-добрия майстор на вино (СНИМКИ)

В конкурса могат да участват производители на бели и червени вина, и розе от реколта 2023 г. Вината да бъдат бистри и предоставени в стъклени винени бутилки. Производителите могат да участват само със собствено производство и задължително трябва да посочат вида вино, сорта или сортовете, от които е произведено виното, името на производителя и телефон за контакт. Най-доброто домашно вино се определя от професионална дегустационна комисия с председател Ламбрин Топузлиев.
Победителите ще бъдат обявени на празника Трифон Зарезан, който се чества на 01.02.24г. По традиция на същия ден от 10:30 часа ще бъде отслужен тържествен водосвет и ще се зарежат лозята в масива край пътя от КЦМ за Куклен.

 

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *