Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани (СНИМКИ)

Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани (СНИМКИ)

Много вълнения, ласки и разходки подариха пловдивчани и гостите на града на кучетата от пловдивския общински приют. Така Община Пловдив отбеляза Световния ден на бездомните животни на площад „Централен“, където стотици хора се спряха, за да се порадват на дружелюбните опашатковци. Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани (СНИМКИ)

На събитието присъства и зам.-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов, който обясни, че тези инициативи ще станат регулярни, за да може хората да се запознаят отблизо с кученцата и евентуално да ги осиновят. Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани (СНИМКИ)

Освен обитателите на приюта, специални „гости“ бяха още кучето Атос, което вече няколко години работи като детски терапевт в пловдивската педиатрия и вдъхва кураж на пациенти с онкологични и други тежки заболявания, както и любимият на всички котарак Гошко от Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив. Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани (СНИМКИ)

В помощ на бездомните животни се включиха и децата от сдружение „Паралелен свят“, които организираха благотворителен базар с ръчно изработени картички и сувенири. Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани (СНИМКИ)

В момента в общинския приют “Приятел завинаги” се настанени 90 кучета, които чакат своите нови собственици. Осиновените кучета излизат от приюта обезпаразитени, кастрирани и ваксинирани, като новият собственик получава и ветеринарен паспорт на кучето. Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани (СНИМКИ)

През следващите месеци предстоят още подобни събития, на които пловдивчани ще имат шанса да се запознаят с още обитатели на приюта. Повече информация за кученцата ще намерите тук: https://www.facebook.com/groups/833422206705265

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *