Костадин Димитров поздрави медалистите от Националния отбор по спортна аеробика

Костадин Димитров поздрави медалистите от Националния отбор по спортна аеробика

Кметът Костадин Димитров посрещна пловдивските медалисти от Националния отбор по спортна аеробика, донесъл на България две титли на Европейското първенство в Анталия, Турция.

При мъжете и жените Борислава Иванова и Христо Манолов станаха шампиони на смесени двойки, а Иванова взе бронз и в индивидуалната надпревара. При 15-17-годишните Александър Мишинков спечели първото място, а заедно с Християна Златанова завоюваха сребро на смесени двойки.

В заседателната зала на Община Пловдив, заедно с треньорите си Биляна Титюкова и Димитрина Къндева, която е председател на Българския съюз по аеробика, спортистите показаха спечелените медали. На срещата присъстваха и Николай Бухалов, Петър Зехтински и Георги Титюков.

Костадин Димитров поздрави четиримата медалисти, като на всеки от тях подари книгата „1000 причини да се гордеем, че сме българи“, а на отбора – плакет „Античен театър“.

„Това е много силна седмица за пловдивския спорт, а Вашият успех е поредното доказателство за това. Респект към огромния труд, който полагате. Поздравявам и треньорите Ви за усилията за развитието на аеробиката в Пловдив“, посочи градоначалникът.

Димитрина Къндева похвали младите състезатели, които едновременно учат и тренират –  Борислава и Христо са студенти, а Християна и Александър – ученици в ЕГ „Иван Вазов“.

„Изключително горди, щастливи и удовлетворени сме от резултатите, защото турнирът беше тежък, но победата бе напълно заслужена. Въпреки сериозната конкуренция на отбори от 21 държави, България дели трето място с Унгария по завоювани медали“, каза Къндева.

Тя добави, че отборът вече се готви за световно първенство в Италия през следващата година. Кметът изрази надежда, че спортистите от Националния отбор по спортна ареобика ще продължат да прославят града ни и занапред.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *