Костадин Димитров откри среща за Пешеходния мост, обмислят как да подобрят най-дългата пешеходна зона в Европа

Костадин Димитров откри среща за Пешеходния мост, обмислят как да подобрят най-дългата пешеходна зона в Европа

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри работна среща, на която бе обсъдено бъдещето на Пешеходния мост. На нея присъстваха заместник-кметът по финанси и стопански дейности Женя Петкова, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, изпълнителният директор на Българска банка за развитие (ББР) Цанко Арабаджиев и общински съветници от ГЕРБ, ПП-ДБ и „Браво, Пловдив“.

„Разговорите с ББР са от изключително значение за Община Пловдив. С оглед на факта, че по-нататъшните решения ще се вземат от пловдивската общественост, представена от общинските съветници на града, приветствам провеждането на тази среща. Смятам, че всички тук имаме една обща цел – как най-дългата пешеходна зона в Европа да стане още по-живописна, да се отвори към реката и да привлича още повече жители и гости на Пловдив“, отбеляза Костадин Димитров.

Още: Кметът на Пловдив обсъди концесията на Пешеходния мост с изпълнителния директор на ББР

В хода на дискусията всички се обединиха около становището, че концесията на Пешеходния мост трябва да бъде прекратена преди крайния срок на договора. Ако Общинският съвет гласува това да се случи, предстои да бъде обявен конкурс за идеен проект за визията на моста, да се направи обществено обсъждане, и ако пловдивската общественост одобри концепцията – да бъде изготвен и технически проект.

„Всички искаме да се осъществи тази сделка, като най-важното е да удовлетворим желанията и интересите на пловдивчани“, коментира заместник-кметът Женя Петкова. Участниците определиха дискусията като ползотворна и се разбраха за следваща среща в същия формат.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *