Кои са най-гледаните сериали на 2023 година? (ВИДЕО)

Кои са най-гледаните сериали на 2023 година? (ВИДЕО)

Кои са десетте най-гледани и препоръчвани сериали през изминалите 365 дни? На този въпрос дават отговор от БТВ с класация на най-хитовите поредици от годината.

Тук методологията не е толкова ясна колкото при останалите класации, тъй като данните от стрийминг платформите продължават да растат до края на календарната 2023 г., но победителите общо взето са ясни.

10. Blue Eye Samurai – „Синеокият самурай“ – Netflix

Една серийна анимация от последните месеци бързо победи останалите в битката за рейтинг и гледаемост на стрийминг гигантите и това е „Синеокият самурай“.

Потребители онлайн я описват като най-доброто, правено някога от компанията. Ако искате да изгледате целия сериал наведнъж, това ще ви отнеме 6 часа и 22 минути.

9. The Fall of the House of Usher – „Падението на дома Ашър“ – Netflix

Ако си падате по филми на ужасите, това е един филмов маратон, който можете да си подарите точно преди празниците.

„Падението на дома Ашър“ бързо стана популярен след излизането си в стрийминг платформата. Създаден е от Майк Фланаган по произведения на майстора Едгар Алън По.

8. Slow Horses – „Куци коне“ – Apple TV+

Шпионският хит с Гари Олдман получи нов сезон през 2023 г. и бързо се изкачи на върха на класациите за най-гледани сериали. Сериалът е базиран на криминалните романи от поредицата „Блатната къща“ на Мик Херон.

Освен Гари Олдман, в сериала играят още Кристин Скот Томас, Джак Лоудън и други. Ако сте гледали предишните сезони на сериала, този ще ви отнеме 4 часа и 18 минути.

7. Ahsoka – „Асока“ – Disney+

Новият сериал от вселената на „Междузвездни войни“ проследява героинята Асока Тано. Макар да не донесе очаквания висок рейтинг за компанията, „Асока“ беше повод за вълнение онлайн в продължение на седмици.

Ако все още не сте го гледали, ще ви отнеме 6 часа и 7 минути.

6. The Mandalorian – „Мандалорианецът“ – Disney+

Още една история от света на „Междузвездни войни“ прикова вниманието на зрителите. Последният сезон на „Мандалорианецът“ счупи няколко рекорда по гледаемост.

Ако все още не сте го гледали, ще ви отнеме 5 часа и 54 минути.

5. BEEF – Netflix

Стрийминг гигантът продължава своето твърдо присъствие в нашата класация с този сериал и задава въпроса – какво може да бъде по-актуално от сериал за гнева?

Шоуто проследява историята на Ейми и Дани, чиято случайна среща на пътя ескалира в поредица от още по-разрушителни шеги, които заплашват да разрушат живота и на двамата.

Ако черните комедии са ви по вкуса, тази ще ви отнеме 5 часа и 22 минути да я изгледате.

4. The Bear – „Мечката“ – FX / Hulu

Вторият сезон на сериала доказа, че невинаги добрият старт води неминуемо до спад в качеството на продукта. „Мечката“ обра овациите на публика и критика едновременно и се установи като един от най-гледаните сериали за годината.

Ако вече сте гледали първи сезон, втори ще ви отнеме 5 часа и 59 минути.

3. Reservation Dogs – „Кучета от резервата“ – FX

Тази необичайна история намери своя край през 2023 г. под бурни овации от публиката. В нея се проследява живота на четирима тийнейджъри от коренното население на Америка, които живеят в резерват. Те се опитват да преодолеят смъртта на свой приятел.

2. The Last of Us – „Последните оцелели“ – HBO MAX

Да направиш сериал по обичана компютърна игра е същото като да екранизираш роман. За НВО обаче това определено не е пречка, защото именно те създадоха едно от най-гледаните заглавия за цялата година.

„Последните оцелели“ продължава да трупа почитатели по цял свят заради брилянтния си кастинг, умело разказаната история и приликите с компютърната игра. Не само това, но създателите на сериала дадоха на света вероятно най-романтичният телевизионен епизод създаван някога – Long, Long Time.

Ако все още не сте гледали първия сезон, сега е моментът да го направите. Ще ви отнеме 8 часа и 45 минути.

1. Succession – „Наследници“ – HBO

Тази година определено беше силна за НВО, след като няколко техни продукции попаднаха в топ заглавията. Това се случи и с финалния сезон на „Наследници“.

Всяка от сериите на сериала привличаше средно по 8 милиона зрители пред малкия екран, а финалният епизод беше гледан от над 1,7 милиона души на живо в деня на излъчване.

Финалът на семейната драма ще ви отнеме 9 часа и 49 минути.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *