Кметът на Пловдив се извини за трафика, обяви добра новина за възлово кръстовище

Кметът на Пловдив се извини за трафика, обяви добра новина за възлово кръстовище

Кметът на Пловдив Костадин Димитров поиска извинение за задръстванията в града. Той направи това с публикация във Facebook.

„Знам, че положението с трафика е “Кошмар преди Коледа”. Освен да поднеса извинения, казвам, че работим, за да разрешим проблемите поетапно. Кръстовището на “Дунав” и “Васил Левски” вече е отпушено. Знам за всички останали и има още много работа“, написа Костадин Димитров в социалната мрежа.

„Искам градът да се отпуши възможно най-бързо“

Още в началото на седмицата кметът на Пловдив организира среща, на която присъстваха заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов, кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев, управителят на ВиК Пловдив инж. Антон Гълъбов, както и представители на фирми и институции, които имат отношение към строителството на „Модър-Царевец“ и Южния обходен колектор. Костадин Димитров поиска от тях максимално бързо приключване на проекта и отпушване на трафика.

Кметът бе категоричен, че облекчаването на трафика в Пловдив трябва да стане колкото може по-скоро и даде за пример съботния ден, когато при асфалтирането на бул. „Дунав“, колоната от автомобили е стигала до с. Труд. „Съзнавам, че неудобството, което пътните ремонти и разкопаните улици създават на пловдивчани е огромно, затова искам градът да се отпуши възможно най-бързо“, категоричен бе той, като обяви, че ще се събират в същия формат на всеки две седмици, за да синхронизират работата по двата проекта и да елиминират веднага появилите се пречки.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *