"Кирил Петков дръпна шалтера да няма кабинет без ГЕРБ и ДПС": Станислав Балабанов от ИТН

"Кирил Петков дръпна шалтера да няма кабинет без ГЕРБ и ДПС": Станислав Балабанов от ИТН

За да не се случи мнозинство в парламента извън ГЕРБ и ДПС на Делян Пеевски, шалтера го дръпна Кирил Петков. Той не искаше да има мнозинство, което да формира експертно правителство с третия мандат.

Това заяви ексклузивно в предаването „Студио Actualno“ зам.-председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“, Станислав Балабанов, коментирайки опитите за съставяне на редовно правителство с третия мандат, който беше в ръцете на партията на Слави Трифонов.

Според Балабанов е имало възможност за такова мнозинство, извън ГЕРБ и ДПС, като „дори несъвместими помежду си партии, бяха готови да работят в тази посока, но Кирил Петков отказа. Това стана заедно с приближените около него“, разкри Балабанов. По неговите думи лидерът в оставка на „Да, България“, Христо Иванов, е усещал всичко това, преди да напусне парламента. „Не вярвам, че тази коалиция ще издържи във времето. Аз не вкарвам интрига, казвам неща, в които съм се уверил лично. Дотук ще спра по темата с възможността за конкретното мнозинство, защото имаше историческа възможност това мнозинство да бъде извън ДПС и ГЕРБ“, посочи депутатът от ИТН.

Станислав Балабанов заяви, че партията ще работи в следващия парламент със свой законопроект, който „още повече за разшири забраната за разпространение на нетрадиционна сексуална ориентация“. Балабанов отбеляза, че Слави Трифонов „най-вероятно“ ще бъде и водач на листа на предсрочните парламентарни избори наесен и определи като „въпрос на личен избор“ неговите няколко отказа да стане народен представител.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *