КифлаRun“ в Асеновград – крос с високи токчета

КифлаRun“ в Асеновград – крос с високи токчета

Осмомартенското състезание „КифлаRun“ отново предизвиква дамите с високи токчета. Спортното събитие е първото организирано бягане в градска среда за момичета и жени от всички възрасти, професии, занимания, хобита и спортови предпочитания. Това е символично състезание за всички дами, които ежедневно тичат по задачи, без да е за тренировка. А техните половинки и желаещите мъже да участват, могат да се присъединят и да покажат своята солидарност.

Всички ние бързаме и бягаме всекидневно, но не в природата и не с маратонки. Тичаме за работа, към детската градина, за среща с приятели или с половинката, към вкъщи вечер при семейството или до магазина. Бързаме по какви ли не поводи от съвременния живот, и то без екипировка – по всякакви градски терени. По този повод, организаторите са решили да предложат на асеновградчани едно „обикновено“ бягане – точно както се случва всеки, с ежедневните дрехи. Целта на нестандартното състезание е да се демонстрира, че тичането е част от живота на всяка жена. И не само. „А ако скоро не сте имали повод да сложите токчета – сега е моментът“, казват инициаторите на събитието.

Второто издание на единственото по рода си в България организирано тичане в градска среда с токчета – “КифлаRun” – ще се проведе тази събота (09.03.24 г.) в Асеновград. Стартът е обявен за 10:30 ч. – пред сградата на общината. Трасето е не повече от 1 км. – от центъра, към „Железния мост“, през моста на старата пловдивска автогара и финал отново на площада. Необходима екипировка: добро настроение; чифт високи обувки (за дамите); усмивка (за господата); нещо розово.

Каузата, за която се борят организаторите на състезанието, е да бъде изпратено послание в подкрепа и солидарност на жените, борещи се с рак на гърдата. Спортното събитие ще бъде и с благотворителна цел – събиране на дарения за Лизавета Иванова. Младата дама се бори срещу заболяването „Множествена склероза“. „КифлаRun“ казва също „НЕ на домашното насилие над жените или под всякаква друга форма“.

Организатори: сдружение “Асеновградски Баири”. И приятели: община Асеновград; клуб „Тангра“; „Център за Местни Инициативи и Развитие” (ЦМИР); клуб „Тритон Екстрийм“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *