„Камерна сцена Пловдив“ представя Джеймс Уайли Трио

„Камерна сцена Пловдив“ представя Джеймс Уайли Трио

„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани на следващото си събитие от програмата за този сезон – концерт на Джеймс Уайли Трио. Събитието е на 8 май, сряда, от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Джеймс Уайли Трио (James  Wylie Trio) е в състав: Джеймс Уайли – саксофон, Михаил Иванов – контрабас и Алекс Лулудис – барабани.

Новозеландският саксофонист Джеймс Уайли, базиран в Европа през последните десет години, води новосформираното си трио в България за първи път, предлагайки микс от оригинални композиции на тримата артисти, вкоренени в джаз традицията плюс няколко изненади и провокации, вдъхновени от неговите лични пътешествия и превъплъщения в традиционната музика на близкият изток и Балканите.

Алекс Лулудис и Михаил Иванов са международно признати музиканти, които не се нуждаят от представяне на българската публика. Артистите от триото обещават провокативен, мултикултурен скок от историческия и вдъхновяващ контекст на музикалната традиция на изтока със средствата на съвременното музициране, преминаващо границите между познатото и непознатото, представяйки на публиката нов поглед върху импровизираната музика, направо в сърцето на Балканите.

„Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Билетите са вече в продажба в системата на Ивентим и онлайн, както и на място преди концерта.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *