Какво време ни очаква през новата седмица?

Какво време ни очаква през новата седмица?

През нощта срещу вторник от югозапад ще започнат нови валежи, които през деня ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност на места, главно в западната половина от страната да са интензивни и значителни по количество, сочи прогнозата на НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, а максималните – между 13° и 18°.

В сряда вятърът временно ще стане от западната четвърт. Валежи ще има на по-малко места, главно в западната половина от страната. Ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, а дневните температури ще бъдат с 5-6 градуса по-високи.

В четвъртък и петък атмосферата ще бъде неустойчива. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; през първия ден главно в Западна и Централна България, през втория – в Централна Северна и Североизточна, са възможни и интензивни явления. В четвъртък ще се усили северозападният вятър, а в петък ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижават.

В събота въздушната маса временно ще се стабилизира и над страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има мъгла, а в следобедните часове над планинските райони – купеста облачност. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат предимно между 18° и 23°. В неделя въздушната маса отново ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще се усили вятърът от североизток. Сутрешните температури ще се повишат, а дневните ще се задържат без съществена промяна.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *