Какво време ни очаква до края на октомври?

Какво време ни очаква до края на октомври?

През повечето дни от тази седмица ни очаква предимно слънчево време. Вероятност за краткотрайни превалявания има в сряда на отделни места в източните и планинските райони.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в сряда, когато на отделни места в източните и планинските райони ще превали слаб дъжд. Във вторник вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, температурите ще се задържат без съществена промяна. В сряда с ориентиране на вятъра от север-североизток ще прониква студен въздух и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски.

През следващите дни вятърът ще остане от североизток. В Западна и Централна България времето ще бъде предимно слънчево, а над източните райони ще има по-значителна облачност, не са изключени и слаби валежи. Застудяването ще продължи и минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, по-ниски в събота, когато вятърът ще стихне, а максималните – между 12° и 17°, сочи прогнозата на НИМХ.

Какво време ни очаква до края на октомври?

В началото на следващата седмица ще има валежи, но ще са слаби и само на отделни места в страната. Температурите малко ще се повишат и ще са близки до обичайните за втората половина на октомври.

В периода 24-27 октомври изгледите са за повече слънчеви часове и сравнително топло време, в края на месеца се повишава вероятността за валежи.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *