Къде по света вече посрещнаха Новата година? (ВИДЕО)

Къде по света вече посрещнаха Новата година? (ВИДЕО)

Жителите на остров Киритимати първи в света посрещнаха новата 2024 г. с фойерверки и партита на открито в южната част на Тихия океан. На острова живеят около 5000 души. Киритимати е най-големият остров на тихоокеанската островна държава Кирибати.

Минути по-късно жителите на островите от архипелага Чатъм, които са част от територията на Нова Зеландия, също отбелязаха Новата година. На островите, разположени на около 800 км източно от Южния остров на Нова Зеландия, живеят близо 700 души.

Окланд стана първият голям град в света, който посрещна 2024 г. Хиляди хора се събраха да гледат зарята от най-високата конструкция в Нова Зеландия – Скай Тауър, и светлинното шоу в центъра. Скай Тауър е най-високата кула не само в Нова Зеландия, но и в цялото Южно полукълбо.

Лекият дъжд, продължил през целия ден, се разсея към полунощ над града с население 1,7 милиона души, преди да започне обратното броене на светещ цифров дисплей близо до върха на 328-метровата комуникационна и наблюдателна кула. Шоуто продължи пет минути и половина, през които бяха изстреляни 500 кг пиротехнически средства. Столицата на тихоокеанската държава Уелингтън също посрещна Нова година с фойерверки и музика.

Новата година официално бе посрещната и в Австралия. Зашеметяващото шоу озари небето над Сидни и моста Харбър Бридж, докато хиляди хора гледаха отдолу. То продължи повече от 10 минути и бе придружено от лазери и пиротехника, изстреляни от някои от емблематичните забележителности на града.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *