Изпращат до дни хиляди севернокорейски войници на фронта в Украйна? (ВИДЕО)

Изпращат до дни хиляди севернокорейски войници на фронта в Украйна? (ВИДЕО)

До две седмици – около 1 ноември – ще бъдат готови 11 000 от севернокорейските войници, които сега са на руска територия, за да се включат във военните действия в Украйна. В момента те преминават подготовка. Това заяви началникът на Главно разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов. По думите му севернокорейските войски ще бъдат снабдени с руска техника и боеприпаси.

Първият личен състав от 2600 войници на КНДР ще бъде изпратен срещу украинските военни в Курска област, където Русия се опитва да си върне териториите. Все още не е ясно къде ще бъдат изпратени останалите, допълни Буданов пред The War Zone. В момента нямаме пълната картина, поясни той, цитиран от Actualno.com.

Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че по нейна информация севернокорейските власти са изпратили четири бригади или общо 12 хиляди души в подкрепа на Русия във войната й срещу Украйна.

Севернокорейски войници вече са в Русия?

Същеверемнно в Телеграм се появиха кадри, за които се твърди, че показват трениращи на един от руските военни полигони севернокорейски войници. Автентичността на видеото не е потвърдена, обаче е ясно къде е заснето – в Сергеевка, Приморски край (40 километра от руско-китайската граница и 240 километра от границата между Русия и КНДР при град Хасан).

Според ръководителя на Центъра за борба с дезинформацията към Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Коваленко, Русия планира официално да представи военните от КНДР като руски военни от бурятски произход. Причината е ясна – ако Запада със сигурност установи, че севернокорейци воюват с Украйна, това може да подтикне нерешителни западни лидери най-малкото да дадат на Киев разрешение да ползва каквото има западно оръжие без никакви ограничения.

Досега Русия не е потвърдила прехвърлянето на военен персонал от Северна Корея в Руската федерация. По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков беше запитан дали Руската федерация ще воюва на страната на Северна Корея, ако тя влезе във война с Южна Корея. Песков отговори, че споразумението между Русия и КНДР предполага задълбочено сътрудничество във всички области, включително в сферата на сигурността.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *