Истинско чудо: 4-годишно дете падна от четвъртия етаж в Ямбол и оцеля

Истинско чудо: 4-годишно дете падна от четвъртия етаж в Ямбол и оцеля

Подобрява се състоянието на 4-годишното момченце, което падна от четвъртия етаж на жилищна кооперация в Ямбол. Според лекарите оцеляването на детето от такава височина е истинско чудо, а пред bTV говори мъжът, помогнал на майката и детето минути след инцидента.

В петък по обед от дома си в центъра на Ямбол Петър Панков чува силни викове за помощ. Веднага излиза и на стълбите на близката кооперация вижда майка, седнала и прегърнала в скута си малко дете. „Ние сме комшии и приятели със семейството. Видях една силно стресирана и неадекватна жена, която не знаеше какво е станало и през плач трудно ми обясни, че е паднало детето от четвъртия етаж. Като ми каза направо ми се подкосиха краката и всичко се обърна в мен“, разказа Панков.

Жената разказва през сълзи, че детето е излязло на балкона и паднало във вътрешния двор на сградата. Петър взема на ръце момченцето, което е в съзнание и видимо няма наранявания. „Нямаше една синка, само вътре на ръчичката изцапано имаше. Опипах го, тук боли ли те нещо – не, нищо не ме боли. Майката искаше да го караме в Стара Загора, аз ѝ казах, давай, където кажеш, каквото искаш ще направим“, каза той.

Бащата на детето идва и родителите сами го транспортират в областната болница в Сливен, където момченцето е оперирано по спешност. „Обгрижвано дете е, не е изоставено, съвсем нормално семейство. Докторите са казали, че е добре, което безкрайно ме радва“, обясни Панков.

Социалните вече работят по случая, от полицията също извършват проверка.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *