Има ли разцепление в партия "Величие"?

Има ли разцепление в партия "Величие"?

Ивелин Михайлов, идеологът на формацията „Величие“ допусна, че няколко депутати могат да се разделят с парламентарната група. Според него има потенциално разцепление във „Величие“.

Михайлов определи като предателство вчерашното гласуване заедно с ГЕРБ и ДПС за избор на председател на временната комисия за изработването на правилник за работа на парламента. Справка показва, че всичките 13 депутати на „Величие“, присъствали в залата, са гласували за кандидатурата, издигната от ГЕРБ-СДС. По-късно Михайлов допусна, че депутатите са се заблудили, а народни представители от „Величие“ увериха, че няма разцепление в парламентарната група. Днес в Историческия парк край село Неофит Рилски се проведе средновековен събор „Ново начало“.

„Има потенциално разцепление и то не можем да го кажем разцепление – това е предателство. Значи вчерашното гласуване е по някакъв начин предателство срещу народа. Не може така. Ние не можем да гласуваме заедно и за това искам наш депутат всеки един да излезе и да каже защо го е гласувал това нещо. Не можем да гласуваме за престъпници. Някой ако ми каже, че ще прави политика с хора, които ни заплашват и шантажират, каква политика можем да правим с тях, в името на какво? На престъпността. Ние, ако нямаме чисто управление, всяко нещо в това управление е гнило“, подчерта Михайлов. „Аз имам съмнения, че от нашите депутати има възможност да отпаднат 4. Кои са – ще видите“, каза още той.

„В момента и ний правим вътрешно разследване да видим как се е случило туй нещо, защото те са са се заблудили по някакъв начин. Ще кажа защо са се заблудили. В началото на парламента ний можехме да говорим с всяка парламентарна партия, защото тръгваме от нула и изграждаме взаимоотношения. Взаимоотношенията обаче се изграждат на база доверие, етичност и коректност“, допълни Ивелин Михайлов.

„Разцепление няма. Но това, което трябва да се каже, е, че намираме гласуването в ПГ по отношение на избора за председател на временната комисия се случи така, че днес го оценяваме като грешно“, заяви Красимира Катинчарова – „Величие“.

На въпрос на БНТ ще подкрепи ли „Величие“ мандат на ГЕРБ-СДС, Дарин Георгиев отговори: „След обстоятелствата със заплахите и опитите за подкупване на наши представители, заявяваме – с терористи не преговаряме“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *