Грузинският държавен ансамбъл "Мхедрули" гостува в Пловдив с най-зашеметяващия си спектакъл

Грузинският държавен ансамбъл "Мхедрули" гостува в Пловдив с най-зашеметяващия си спектакъл

Невероятният грузински държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ ще зарадва българската публика с лятно турне в страната, при това с един от най-върховите си спектакли „Духът на Грузия“ („Spirit of Georgia“)

Началото на турнето неслучайно е планирано на едно от най-възхитителните места – древната сцена на Античния театър в Пловдив. Концертът се явява кулминация на Международния фолклорен фестивал в града, който всяка година събира цвета на танцовото изкуство и култура от няколко континента.

„Духът на Грузия“ ще се играе на Античен театър Пловдив на 1 август 2024 г. Началото е в 20.00 часа. Входът е с билети, които са вече в продажба в цялата мрежа на Ивентим и Грабо на цени от 30 до 60 лева.

След Пловдив, турнето продължава на сцените на “Летен театър”-  Стара Загора, Спортна зала “Васил Левски”- Пазарджик, Зала “Орловец” – Габрово и ще приключи в “Булстрад Арена” Русе. Грузинският държавен ансамбъл "Мхедрули" гостува в Пловдив с най-зашеметяващия си спектакъл

Държавният ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ е един от най-атрактивните и най-майсторските ансамбли в Грузия. Основан е през 2002 г. в Аджарската автономна република на Грузия, в град Кобулети. Има повече от 20 години история и богат опит и е на върха на своята слава и признание. Ръководителят на ансамбъла Бадри Цецхладзе е Народен артист на Грузия и известен хореограф.

От 2011 г. ансамбъл „Мхедрули“ е със статут на „Държавен ансамбъл за песни и танци“. Получава високо признание за професионалните си изпълнители на народни танци не само в Грузия, но и извън нея в Турция, Украйна, Италия, Гърция, Чехия, Австрия, Франция, Германия , а през 2016 г. грузинският ансамбъл „Мхедрули“ направи зашеметяващо турне в Китай, където изнесе 31 концерта, които преминаха с бурен успех и препълнени трибуни.Грузинският държавен ансамбъл "Мхедрули" гостува в Пловдив с най-зашеметяващия си спектакъл

Спектакълът, с който ансамбълът ще гастролира в България се нарича „Духът на Грузия“. Той е един от най-успешните мюзикъли, представяни в Грузия. Грузинските танци нямат аналог. Доказано е, че е необходимо да се родиш грузинец, за да предадеш цялата душа и изтънченост на всяко движение. „Духът на Грузия” разказва за страната, нейната история, нейните легенди, любовта към Бог, към жената, към майката, за това колко горчиво е да се биеш и колко светъл и мил може да бъде светът. Българския зрител ще бъдете пленен от майсторското преплитане на кавказки сюжети, невероятно зашеметяващи костюми, фантастично осветление и звук.

Организатори на турнето в България са промоутърска фирма „Топ Старс Ивентс“ ЕООД и Сдружение „Приятели на Фолклора“. Концертът в Пловдив се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *