Google спира онлайн приложение за аудио и видео съдържание

Google спира онлайн приложение за аудио и видео съдържание

Потребителите на приложението за достъп до подкасти (онлайн аудио и видео съдържание), създадено от „Гугъл“ (Google), са привлечени от опростения и удобен начин за неговото използване, поради което то е изтеглено над 500 милиона пъти на мобилни устройства, снабдени с операционната система „Андроид“ (Android). Въпреки това технологичната компания обяви, че догодина ще спре поддръжката на това онлайн приложение, предаде ДПА.

Решението е взето с цел потребителите на „Гугъл подкастс“ (Google Podcasts) да се насочат към социалната медия „Ю Тюб“ (YouTube), която напоследък е все по-популярна и сред любителите на онлайн съдържание, представено чрез подкастове. Това се казва в съобщение на „Гугъл“, чиято собственост е онлайн платформата за споделяне на музикално и друг вид аудио и видео съдържание, предаде БТА.

През 2024 г. ще бъде прекратена поддръжката на „Гугъл подкастс“ и на потребителите ще бъде дадена възможност да прехвърлят своите подкасти в платформата за споделяне и излъчване в онлайн пространството на музикални видео и аудио файлове „Ю Тюб мюзик“ (YouTube Music), посочва технологичната компания. Тя допълва, че дигиталните инструменти, чрез които ще бъде възможно прехвърлянето на аудио и видео съдържание, ще бъдат инсталирани „през идните седмици и месеци“, след като „Гугъл“ събере отзиви на потребители относно предстоящата промяна и ги анализира.

Потребители вече изразяват своето разочарование от предстоящата промяна чрез публикации в секцията за отзиви на онлайн платформата за софтуер „Гугъл плей стор“ (Google Play Store), посочва ДПА.

„Откакто „Гугъл“ реши да прекрати тази услуга („Гугъл подкастс“ – бел. ред.) и ни призовава да прехвърлим всичко в „Ю тюб мюзик“, която е със значително по-ниско качество, съм изключително разочарован“, пише един от потребителите на приложението за подкасти.

Друг потребител посочва, че „му е писнало от нестабилните и постоянно променящи се онлайн платформи на „Гугъл“.

В края на септември технологичната компания съобщи, че ще осигури техническа възможност и за потребителите, които искат да прехвърлят своето онлайн съдържание към други платформи, а не към „Ю тюб мюзик“.

Съществуват няколко алтернативни приложения от този тип, които могат да бъдат изтеглени от „Гугъл плей стор“. Най-популярните сред тях са „Подкаст адикт“ (Podcast Addict – 10 милиона тегления), „Кастбокс“ (Castbox – 10 милиона тегления), „Подбийн“ (Podbean – 5 милиона тегления), посочва ДПА.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *