Георги Стаменов: Вярата е най-голямата сила, която ни е крепила през вековете

Георги Стаменов: Вярата е най-голямата сила, която ни е крепила през вековете

„Винаги сте показвал искрена съпричастност към живота на църквата. Познавам Ви и като кмет, и като човек. Познавам Вашето християнско съзнание, Вашата православна вяра и Вашето родолюбие.“ С тези думи пловдивският митрополит Николай се обърна към досегашния кмет на район „Централен“ и настоящ кандидат за трети мандат на най-стария район в Пловдив Георги Стаменов.

Негово Високопреосвещенство даде благословията си на Стаменов и изказа благодарност, че в негово лице винаги е срещал разбиране за духовните дела. И припомни, че като кмет той е спомогнал за уличния ремонт около църквата „Света Марина“ и бившето Гръцко училище.Георги Стаменов: Вярата е най-голямата сила, която ни е крепила през вековете

„Винаги съм съдействал и ще продължа да го правя независимо дали съм на обществена позиция или гражданин, защото вярата е най-голямата сила, която ни е крепяла през вековете“, сподели Стаменов, който е член на настоятелството на храма „Свети Харалампий“ в квартал „Мараша“.

Митрополитът пожела на Георги Стаменов да продължи да служи на доброто със съзнанието колко е важно това в наши дни. И завърши с думите: „Ще се моля за Вашия благословен успех! Да сте жив и здрав и с Божията помощ „На добър час“.

Кандидатът за кмет получи подарък икона на спасителя Исус Христос, която да го закриля в делата му.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *