Георги Георгиев от ГЕРБ се зае с разрешаването на проблем с голяма инвестиция край Пловдив (ВИДЕО)

Георги Георгиев от ГЕРБ се зае с разрешаването на проблем с голяма инвестиция край Пловдив (ВИДЕО)

За бърза намеса на изпълнителната власт за решаването на проблем, който възпрепятства голяма инвестиция в Тракия икономическа зона /ТИЗ/, настоя народният представител от ГЕРБ-СДС от Пловдив адвокат Георги Георгиев. След разговор с изпълнителния директор на ТИЗ инж. Пламен Панчев той запозна с въпроса служебния министър-председател Димитър Главчев.

„Да помогнем за изграждането на нов модерен завод за над 100 милиона лева, който ще създаде стотици работни места в Пловдив и региона – това е една от първите ни задачи като народни представители от ГЕРБ-СДС“, категоричен е Георги Георгиев.

Той обясни, че водеща европейска компания разширява присъствието си в региона на Пловдив с нов завод за автоматични прекъсвачи и други електрически части на територията на съседната община Марица. Това е приоритетен инвестиционен проект за страната, който ще създаде работни места за висококвалифицирани инженери и технически специалисти, а в училището в Бенковски вече се изучава мехатроника, за да се подготвят кадри за новите производства в района.Георги Георгиев от ГЕРБ се зае с разрешаването на проблем с голяма инвестиция край Пловдив (ВИДЕО)

„Необходима е бърза намеса от изпълнителната власт – за да се обезпечи работата на този и други заводи, държавата трябва да прехвърли собствеността на няколко напоителни канала от държавното дружество „Напоителни системи“ към община Марица. Собствеността отново остава публична. С договор между държавата и общината вече е осигурено финансиране за ремонта на тези канали, за да бъдат използвани за новите фабрики, които се изграждат там“, обясни депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев и подчерта: „Очаквам служебният премиер да съдейства за разрешаването на проблема, който може да забави и други големи инвестиции в района на Пловдив“.Георги Георгиев от ГЕРБ се зае с разрешаването на проблем с голяма инвестиция край Пловдив (ВИДЕО)

Работните места ги създава преди всичко бизнесът – български и международни компании, които инвестират у нас.  Работата на държавата е да улеснява този процес, като провежда по-бързи административни процедури и да изгражда необходимата инфраструктура до новите заводи и фабрики, категоричен е пловдивският народен представител от ГЕРБ-СДС.

„За това се обърнах към министър-председателя г-н Главчев с молба Министерски съвет да направи необходимото, за да се реализира важен проект край Пловдив в предвидените срокове“, каза още адвокат Георги Георгиев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *