Физкултурният салон на СУ „Свети княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен (ВИДЕО и СНИМКИ)

Физкултурният салон на СУ „Свети княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен (ВИДЕО и СНИМКИ)

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев посети изцяло обновения физкултурен салон на СУ „Св. княз Борис I” в града. Ремонтните дейности бяха извършени със средства от Министерството на образованието и науката (МОН). Физкултурният салон на СУ „Свети княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен (ВИДЕО и СНИМКИ)

„Аз съм възпитаник на това училище. Имам чудесни спомени тук и съм щастлив, че все повече се развива и се подобряват както материалната му база, така и качеството на образованието. Ние, като община, ще продължаваме да подпомагаме и подобряваме образователната и спортната инфраструктура в града и населените места от района. Дори да е клише, пак ще го кажа: Движението и спортът развиват не само физиката на деца и възрастни, но и подобряват здравето, възпитават на дисциплина, създават навици за здравословен начин на живот. Затова е важно да осигурим подходящи условия на подрастващите. Вече изградихме няколко спортни площадки в асеновградски училища“, каза д-р Грудев. Физкултурният салон на СУ „Свети княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен (ВИДЕО и СНИМКИ)

„Кандидатствали сме и по други програми за построяване на подобни съоръжения и физкултурни салони. Приоритет е подобряване състоянието на спортните бази, сред които стадион „Шипка“ и Спортна зала „Асеновец“. Не сме забравили и идеята за изграждане на цялостен спортен комплекс, за което търсим финансиране. Вярвам, че след дългата несигурност в управлението на страната, скоро ще има стабилност и общините ще имат възможност да реализират проектите, които са планирали за близките години. Радвам се, че учениците и ръководството на СУ „Св. княз Борис I“ са доволни от резултата, който виждаме тук, и съоръженията вече се ползват активно. Надявам се, че и занапред ще имаме възможност за съвместно сътрудничество по осъществяване и на други общи идеи, в полза на нашите деца и педагогически екипи“, добави той.

Инвестицията е в размер на 83 983 лв. Средствата бяха отпуснати на община Асеновград, след одобрение на подадено проектно предложение по Годишна програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища. Физкултурният салон е изцяло обновен. Обособени са отделни съблекални – за момчета, момичета и учители. Извършено е цялостно реновиране на стени и подове. Монтирани са нови алуминиеви врати за входа към коридора и физкултурния салон, както и към др. помещения. Доставено е ново оборудване – метални гардероби, пейки, гимнастически дюшеци и постелки, фитнес и спортни принадлежности. Физкултурният салон на СУ „Свети княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен (ВИДЕО и СНИМКИ)

С реализацията на този проект беше решен дългогодишен проблем, свързан със спортната инфраструктура в СУ „Св. княз Борис I” – Асеновград. Това ще подобри условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на закрито и за пълноценното упражняване на спортните дейности в учебното заведение.Физкултурният салон на СУ „Свети княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен (ВИДЕО и СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *