Фестивалът на ягодата в Кричим завърши с атрактивни конкурси (СНИМКИ)

Фестивалът на ягодата в Кричим завърши с атрактивни конкурси (СНИМКИ)

На хиляди посетители се радваше второто издание на Фестивала на ягодата в Кричим. Той завърши с атрактивни конкурси. Фестивалът на ягодата в Кричим завърши с атрактивни конкурси (СНИМКИ)

Първо място в конкурса „Най-голяма ягода“ спечели Иван Караджов, а второ и трето бяха за Костадин Паев и Алтънай Джалванова. Конкурсът за „Най-атрактивен щанд“ спечели Николай Димитров, а след него се наредиха Търпо Кънев и Уфук Деликоч. За „Най-млад фермер“ беше обявен Нуридин Ходжов. Фестивалът беше организиран от Община Кричим и читалище „Пробуда“.Фестивалът на ягодата в Кричим завърши с атрактивни конкурси (СНИМКИ)

В двата дни се проведе базар-изложение на производителите „Алея на ягодата“.  Имаше фолклорна програма с конкурсен характер, кулинарна надпревара, филми за деца, кулинарно шоу с Ути Бъчваров с дегустации, концерт и награди.Фестивалът на ягодата в Кричим завърши с атрактивни конкурси (СНИМКИ)

„Кричим за поредна година се утвърди като столицата на ягодата!“, коментира кметът на община Кричим Атанас Калчев. Фестивалът на ягодата в Кричим завърши с атрактивни конкурси (СНИМКИ)

 „Ако има нещо, с което се гордеем, то е усърдието и трудолюбието на нашите съграждани, в това число и кричимските земеделски производители, които с труда си направиха кричимското равно поле едно от най-плодородните в страната ни“, каза още кметът. 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *