Facebook се срина, изхвърля всички автоматично

Facebook се срина, изхвърля всички автоматично

Голям проблем с Facebooк, Instagram и Threads установиха потребители. Социалните мрежи разлогват автоматично акаунтите. Към 18:40 часа вече много потребители успяват да се логнат отновово, след като прекъсването продължи повече от 1 час.

Всички платформи, собственост на Meta, проявяват подобни проблеми. Приложението на Messenger дава същата грешка и изхвърля потребителите. Според статистиката на уебсайта за проследяване на прекъсванията Downdetector.com засегнатите са близо 400 хил. акаунта във Facebook и 20 000 в Instagram, предаде bTV.

Според информацията за момента най-засегнати са потребителите в САЩ, като зоната с най-много разлогнати акаунти е около градовете Ню Йорк и Вашингтон. В Европа сривът се наблюдава най-засилено във Великобритания, но има и много засегнати в Испания, Франция, Германия, Беларус, Австрия и страните на Балканите. Meta хоства повече от 3,98 милиарда потребители в своите приложения всеки месец, съобщи компанията миналия месец.

Прекъсването идва преди крайния срок в сряда за Meta и други технологични гиганти, включително Apple и Google, да се съобразят със Закона за цифровите пазари, нов закон на Европейския съюз, който има за цел да увеличи конкуренцията в цифровата икономика на страните членки. Законът изисква компаниите да преразгледат начина, по който работят някои от техните продукти, така че по-малките компании да имат конкурентен достъп до потребителите.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *