Емил Русинов откри площадка и участва в еко инициатива в детска градина в „Източен“ (СНИМКИ)

Емил Русинов откри площадка и участва в еко инициатива в детска градина в „Източен“ (СНИМКИ)

Кметът на район „Източен“ Емил Русинов и директорът на ДГ „Щастливо детство“ Евгения Попиванова прерязаха лентата на най-новата площадка за игри в детското заведение. Тя е финансирана по програмата на Община Пловдив „Облагородяване на дворни пространства, проектиране и изграждане на нови площадки за игра и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, осигуряване на мерки за достъпна архитектурна среда в общинските детски градини“.Емил Русинов откри площадка и участва в еко инициатива в детска градина в „Източен“ (СНИМКИ)

Веднага след празничната церемония кметът на район „Източен“ се включи в залесителна акция в ДГ „Щастливо детство“. „Изключително съм радостен, когато подкрепям инициативи, които дават добрия пример на децата за грижата и опазването на природата“, заяви Емил Русинов.Емил Русинов откри площадка и участва в еко инициатива в детска градина в „Източен“ (СНИМКИ)

За залесяване и облагородяване на зелените дворни площи на детската градина са осигурени общо 30 дръвчета, закупени изцяло със собствен бюджет. Първите засадени дръвчета са бреза, червена декоративна слива и 2 смърча. „Грижата за природата е много важна, за да може децата да растат по-здрави в по-чиста и по-зелена среда. За да има повече игри на открито, подкрепям облагородяването на съществуващите и необходимостта от нови  зелени площи в района. Това е важен момент, който възпитава децата с грижа и любов към природата“, каза още Емил Русинов.Емил Русинов откри площадка и участва в еко инициатива в детска градина в „Източен“ (СНИМКИ)

Зелената акция премина като урок по природа и игра за децата. Заедно с кмета на района и децата се включи и заместник кметът на „Източен“ Станислава Лулчева. Инициативата ще продължи, като всички дръвчета се разпределят по 4-те групи на детското заведение и по този начин всяко дръвче ще има отговорен екип, които ще се грижи за него. Емил Русинов откри площадка и участва в еко инициатива в детска градина в „Източен“ (СНИМКИ)

Събитието приключи с празнична програма със стихотворения и песни, поднесени от децата към районния кмет и неговия екип.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *