Експерт: Ерата на евтиния труд свърши, не започвайте работа за по-малко от 1900 лева бруто

Експерт: Ерата на евтиния труд свърши, не започвайте работа за по-малко от 1900 лева бруто

В България има недостиг на над 200 000 работни места в различни региони, основно в големите градове. Като има недостиг на кадри, цената на труда трябва да е висока. Ерата на евтиния труд свърши, каза главният икономист на КНСБ Любослав Костов пред БНТ. Той добави, че под 1 900 лв. бруто човек не трябва да се навива да работи някъде.

Крайно време е един работодател да влезе в затвора, че не плаща осигуровки и че дава пари в плик, категоричен бе синдикалистът. КНСБ настояват за 10% ръст на заплатите. 1427 лева са необходим за един работещ сам живеещ човек. Българите продължават да бъдат най-бедната нация в ЕС, посочи Костов, цитиран от Actualno.com.

Инфлацията няма как да се бори с табелки за промоции. Възрастните хора с ниски пенсии имат много по-добра информация за менюто в магазините, отколкото табелките, които Министерство на икономията ще ни предостави с новата си инициатива. Това заяви главният икономист на КНСБ Любослав Костов пред БНТ за идеята на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов за голямо намаление на хранителните продукти в големите магазини.

Той разкритикува финансовия министър Асен Василев, че в условията на висока инфлация, събира повече приходи. Държавата отстъпи от функциите за в политиката по доходите, като ключови дейности като здравеопазването, социални дейности и култура нищо не се дава от страна на държавата, изтъкна Любослав Костов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *